عنوان پایانامه: تجسم اعمال در آیات و روایات
استاد راهنما: سرکار خانم صفی لو
استاد ارزیاب: سرکار خانم نیکو برش
محقق: وحیده محمدی فرع
مرداد 1385
چکیده
با توجه به نقش و اهمیت قیامت در زندگی انسان و این که هر کس در آخرت، فقط در کنار سفره عقیده و عمل خویش نشسته است و چیزی در اختیار انسان نیست تا بتواند با آن سودی را جلب یا ضروری را دفع کند و به طور مطلق همه راههای نجات در قیامت منتفی است. و از سوی دیگر آرزوی دیرینه انسان رسیدن به سعادت است و تحقق سعادت واقعی تنها در گرو توجه کردن آدمی به نحوه عملکرد خود در این جهان که سرای تکلیف الهی است می باشد.
لذا این تحقیق (تجسم اعمال از دیدگاه آیات و روایات) را به جهت شناخت و ایجاد انگیزه برای توجه نمودن به انجام صحیح تکالیف الهی و اصلاح خود که در پی آن سعادت و بهبود وضع اجتماعی تاثیر بسزائی خواهد داشت پرداختیم. شیوه جمع آوری اطلاعات به صورت کتاب خانه ای و روش تحقیق به صورت توصیفی است که در پنج فصل ارائه شده است.
از آنجا که نوع انتخاب انسان که بر اعمال او تاثیر می گذارد و تعیین کننده سعادت یا شقاوت ابدی او است انسانی که کفر و عناد را در پیش گیرد هم به سوی حیوانیت سقوط می کند و هم مانع از اثر بخشی اعمال نیک خود می شود. بنابراین انسان باید از زمانی که مکلف می شود تا آخر عمر مهمترین شرط بقای عمل که ایمان است را حفظ کند.
از طرفی بداند میان عمل و عقیده ارتباط دو سویه برقرار است. یعنی با وجود ایمان، اعمال بد دارای تاثیرات خود می باشد و لیکن او می تواند با افزایش و استمرار بر اعمال صالحه اعمال زشت گذشته را جبران نماید . اگر فرد در دنیا بر اثر کنار زدن پرده های غفلت صورت باطنی اعمال خود را مشاهده کند، این خود عامل مهمی در ترک گناهان خواهد بود.
حال که اکثر مردم در روزی که باطن ها آشکار می شوند به حقیقت پی می برند که دیگر فایده ای جز پشیمانی نداردند.
کلید واژه ها: عمل، سرنوشت، سعادت، شقاوت، توبه، حبط، تکفیر، کیفر دنیوی.