عنوان پایان نامه: مبانی دوست یابی در اسلام
عنوان پایان نامه: مبانی دوست یابی در اسلام
استاد راهنما: خانم لطیفی
استاد داور: خانم نیکو برش
محقق: رقیه عربگری
زمستان89.
چکیده
دوست انیسی است که با ایجاد پیوند برادری شریک در حیات دنیایی و آخرتی ما است. نقش دوستی در در زندگی ، فکر و اندیشه، اخلاق وسلیقه، روحیه و رفتار آدمی انکار ناپذیر است به گونه ای که یکی از مولفه های تاثیر گذار در سعادت مندی یا شقاوت انسان ها می باشد.آموزه ها ی دینی ما برای گزینش دوست دوام دوستی ملاک هایی را در اختیار مومنین قرار می دهد.
در این رساله سسعی شده با رویکرد معرفتی و اخلاقی در حوزه علوم دینی با استفاده آیات و روایات به مسئله مذکور بپردازد.هدف از این تحقیق توصیفی و تحلیلی بهره جسته و در چهار فصل ارائه گردیده است.
دوستی با محوریت ایمان و توحید از نشانه های عقلانیت است، که سعادتمندی را به ارمغان می آورد. اما اگر محور هوای نفس، منفعت طلبی و….سبب گمراهی بوده و ارزشی ندارد ملاک و مبانی دوست یابی بر اساس اصول اسلامی تقوا ی اللهی، صداقت، حب و بغض الهی و تعادل و….. بیان شده است. برای حفظ دوستی ابراز علاقه به دوستان ، خیر خواهی و انتقاد سازنده، عدم شک در صداقت دوست و…..اشاره شده است.
از آثار دوستی خدا ، اثبات ادعای محبت صادقانه نسبت به پروردگار با انجام برنامه های عبادی، عبودیت خالصانه و محبوبیت الهی شدن است، این حب وسیله انتقال خیر و رحمت الهی به دیگران است مرتبه بعدی عشق ورزی به پیامبر و خاندان عصمت و طهارت، که آثاری چون تقرب واقعی به خداوند و سربلندی در یوم الحساب به ارمغان
می آورد. اما مرتبه آخر دوستی با صلحا و ابرار است از آنجا که آن ها به منزله سبیل الهی هستند که به آن شاهراه هدایت می کنند از جمله آثار دوستی با آن ها حفظ شرف، عزت، آزادگی و کسب انرژی معنوی است.
کلید واژه ها: مبانی، دوست، اسلام، مبانی دوست یابی، دوستی های مضر، حقوق دوست.