عنوان پایان نامه: عاقبت اندیشی در آیات و روایات
عنوان پایان نامه: عاقبت اندیشی در آیات و روایات
استاد راهنما: خانم لطیفی
استاد داور: خانم نیکو برش
محقق: سعیده خورسی
چکیده
همیشه برای آدمی جالب و مهم بوده که بداند سرانجام او چه می شود و به کجا ختم خواهد شد. بنابر این بشر همیشه در صدد بوده که بتواند راهی پیدا کند که به این سوال خود جواب بدهد. عمر آدمی باز تاب مجموعه اندیشه و عمل و رفتار انسان ها است، که اگر جانب حقیقت و حق غلبه کند عاقبت به خیر خواهد شد.انسان با عمل به دستورات الهی مطمینا جزای خیر خواهد دید و کسانی که در اکثر موارد مطیع اوامر الهی هستند ، با توجه به رحمت الهی اهل نجات خواهند بود که از جمله دستورات رعایت تقوا، نیکی به پدر و مادر، محبت اهل
بیت (ع) و… است که باعث حفظ ایمان در زمان مرگ خواهد بود. و حال اگرعمل ما مجازی بوده و جانب فساد غلبه داشته با شد، در این گلوگاه حساس، ایمان را از کف خواهید داد که از جمله این عوامل هوا پرستی، ترک نماز و قطع رابطه با خداو… است.
شناخت این رذایل و پرهیز و تقوا ی اللهی از آن ها در زندگی، راه غلبه شیطان را بر خود بسته می شود.
به دلیل حساسیت موضوع عاقبت در قران کریم و سیره معصومین (ع) به بیان راه های سوء عاقبت اشاره فرمود و به پیروان خود گوش زد کرده اند که گمان نکنید خوب بودن و بد بودن در طول زندگی، می تواند معیار حسن عاقبت یا سوء عاقبت در افراد با شد.بلکه گاهی یک تحول روحی تحت عنایت الهی باعث می شود فردی از حضیض ذّ لت به اعلی مرتبه عزت راه پیدا کند و بالعکس. روش جمع آوری اطلاعات در این تحقیق به صورت کتاب خانه ای بوده است.
کلید واژه ها: حسن، سوء، عاقبت.