عنوان پایان نامه: احکام جراحی پلاستیک از دیدگاه فقه شیعه
عنوان پایان نامه: احکام جراحی پلاستیک از دیدگاه فقه شیعه
استاد راهنما: سرکار خانم خدابنده لو
استاد داور: سرکار خانم شاکری
محقق: مریم فرهنگ
تابستان 1396
چکیده
جراحی پلاستیک موضوعی است که در علوم فقهی، اجتماعی، حقوقی و…. قابل بررسی است که در این نوشتار با رویکرد فقهی به آن پرداخته می شود.
جراحی پلاستیک عبارتست از یک تخصص پزشکی که با اصلاح و ترمیم سر و کار دارد. واژهی پلاستیک از واژهی یونانی plastikos به معنای قالب یا شکل دهی است وکاربرد آن در این جا هیچ ارتباطی با مادهی پلیمری مصنوعی به نام پلاستیک ندارد. جراحی پلاستیک به دلایل ضروری مثل نقص عضو و دلایل غیر ضروری مثل زیبایی در میان مردم رواج یافته است و ملاحظه میشود موضوعاتی مثل چشم و هم چشمی، تظاهر به ثروت و تبلیغات ماهواره، تمایل مردم را به قسم دوم که اغلب با ضررهایی همراه است، بالا برده است. در نتیجه به توجه به گسترش روزافزون جراحی پلاستیک در جامعه، بررسی فقهی آن حائز اهمیت است. قبل از انقلاب فقها راجع به این موضوع در حد پاسخ به استفتاء اکتفا میکردند . اما کنون و در فقه شیعه نسبت به مشروعیت و عدم مشروعیت عمل جراحی پلاستیک دیدگاههای متفاوتی ارائه شده است. برخی از علماء قائل به مشروعیت آن هستند و برخی با آن مخالفت کرده و نپذیرفتهاند.
در این تحقیق به بررسی ادلهی قائلین به جواز و عدم جواز انجام جراحی پلاستیک و نقد و بررسی آنها و جمعبندی کلی با رویکرد فقهی پرداخته شده است.
کلید واژه ها: عمل زیبایی، جراحی پلاستیک، احکام، فقه، شیعه