عنوان پايان نامه: سیمای حضرت مریم(س) در قرآن
استاد داور: سركار خانم نيكو برش
استاد راهنما: سركار خانم لطيفی
محقق: اکرم لطيفيان
زمستان1387
چکيده
هر انساني زن يا مرد مي تواند مراحل رشد و کمال را طي کند و شايستگي محبوب شدن در پيش گاه حق را بيابد و حتي الگوي ديگر انسان ها شود. حضرت مريم (س) به قدري در اين حرکت موفق بود که خداوند او را به عنوان نمونه و الگو براي مومنين معرفي مي کند.
درجهان امروز که مسئله زنان والگوي شخصيتي زن يکي از نقاط اختلاف غرب با اسلام به شمار مي آيد، شناخت دقيق مواضع اسلامي ونگرش جامع قرآن کريم به هويت واقعي زن وارائه ي يک الگوي کامل و الهي به عنوان فصل مشترک بين اسلام ومسيحيت فرا روي زنان جهان خصوصاً مسلمانان لازم و ضروري است. دراين نوشتار شيوه جمع آوري اطلاعات به صورت کتاب خانه اي و روش تحقيق به صورت توصيفي- تاريخي است که در چهار فصل ارائه شده است.
حضرت مريم (س)دختر عمران و مادر حضرت عيسي است که نام مبارکش سي و چهار بار در قرآن به صراحت ذکر شده است،او نذر بيت المقدس و آزاد شده در راه خدا بود که از کودکي تحت سرپرستي زکريا قرار گرفت و در سايه عبادات وبندگي خداوند مشمول رزق آسماني شد. مريم با خضوع و خشوع در مقابل حق به مقام معنويي دست يافت که فرشتگان با او سخن گفتند و او از جانب خداي تعالي به مقام «وَاصطَفاکِ وَطَهَّرَکِ» مفتخر گرديد و به ولادت «کلمةالله» حضرت مسيح مژده داده شد.
مريم درپرهيزگاري ونگهداري نفس خويش تا آن جا پيش رفت که خدا اورا به پاک دامني وعفت ستود او کلمات پروردگار راتصديق کردوازبندگان فرمان بردار خدا بود که صبر وشکيبايي او درمقابل نا ملايمات واتهامات يهودموجب شد تا خداوندعيسي رابه عنوان مدافع مادر درميان قوم جاهل ومتعصب يهود قرار داد و اورا برزنان جهان هم عصرش برگزيد تا به طور خارق عادت وغير جريان طبيعي فرزندي به او عنايت نمايد که آيتي از آيات الهي ومعجزه اي براي اهل عالم گردند.
کليد واژه ها: مريم ،محرر، کفالت ، اصطفي ، ،طهارت، رزق آسماني، حمل.